Skip to main content

Savonlinnan Hankekehitys Oy hakee kokoaikaista tutkimusjohtajaa Savonlinnaan ”DIGIHUB – Kasvua verkottumisella” -hankkeeseen. Tarjoamme mahdollisuuden osallistua näköalapaikalta mm. Savonlinnan metsäbiotalouden alan teknologiaklusterin ja Teknologiapuisto Nohevan kehittämiseen yhteistyössä yritysten, Jyväskylän yliopiston ja Nohevassa toimivien TKI-yksiköiden kanssa. Työn toivottu aloitusajankohta on 1.12.2023 tai sopimuksen mukaan. Tehtävä on määräaikainen 31.12.2025 asti.

Hankkeen tavoitteena on tuottaa räätälöitäviä ICT-kehityspalveluja alueen yrityksille, antaa ICT-asiantuntijatukea Teknologiapuisto Nohevan TKI-tiimeille ja rakentaa DigiHub-alusta, jolla yritysten tarpeet sekä ICT-ammattilaisten ja alan opiskelijoiden osaaminen kohtaavat tuottaen uusia, yritysten tarpeisiin sovitettuja ratkaisuja, sekä vakiinnuttaa DigiHub-toiminta pysyvästi osaksi Teknologiapuisto Nohevan toimintaa. Hankkeessa selvitetään ICT-työelämäprofessuurin perustaminen Savonlinnaan yhteistyössä Jyväskylän yliopiston, Xamk:n ja Savonlinnan kaupungin kanssa.

Etsimme vankkaa osaamista ja laajat verkostot omaavaa tutkimusjohtajaa liittymään tiimiimme. Tässä tehtävässä pääset kehittämään ja ylläpitämään uutta DigiHub-alustaa osana projektiamme. Työskentelet tiiviissä yhteistyössä Jyväskylän yliopiston ja muiden oppilaitossidosryhmien sekä hankkeeseen osallistuvien yritysten kanssa. Vastaat hankkeen tavoitteiden toteutumisesta ja arvioit hankkeen toimenpiteiden vaikuttavuutta. Tulet työskentelemään tiiviissä yhteistyössä projektiasiantuntijan kanssa, joka toteuttaa myös hankkeen operatiivisia tehtäviä.

Tutkimusjohtajan tehtävässä:

  • Vastaat hankkeen toteuttamisesta, toimenpiteiden koordinoinnista ja yhteistyöstä Jyväskylän yliopiston ja Teknologiapuisto Nohevan toimijoiden kesken. Toimit myös aktiivisesti yritysrajapinnassa.
  • Suunnittelet konkreettisia menetelmiä, joiden avulla selvitetään Savonlinnan alueen teknologia- ja palveluyritysten ICT-kehittämistarpeet liiketoiminnan, palveluiden, tuotannon ja tuotekehityksen osalta sekä laaditaan yritysten keskipitkän tähtäimen ICT-strategioita.
  • Autat yrityksiä hankkeistamaan ICT-pohjaisia kehityskohteita ja edistät Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan ydinosaamisen siirtoa yritysten käyttöön.
  • Johdat DigiHub-alustan kehittämistä sekä varmistat avoimeen tiedonjakamiseen perustuvan ekosysteemin luomien ratkaisujen tarjoamisen yritysten ja TKI-tiimien ICT-tarpeisiin.
  • Varmistat Digihub-alustan toiminnan jatkuvuuden hankkeen päätyttyä.
  • Olet vahvasti sitoutunut edistämään sujuvan yhteistyön rakentumista Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan, Teknologiapuisto Nohevan ja Savonlinnan kaupungin välille.

Odotamme sinulta vahvaa osaamista tutkimuksen ja käytännön ICT-palveluiden strategisesta johtamisesta sekä kehittämisestä. Lisäksi edellytämme näyttöjä ja kykyä toimia tutkimusyhteisöissä sekä kansainvälisissä yritysten TKI-verkostoissa. Arvostamme luovaa ajattelukykyä, ongelmanratkaisutaitoja sekä vahvoja viestintätaitoja. Toivomme, että sinulla on tehtävään soveltuva tohtorintutkinto sekä vahvaa osaamista ICT-alalta. Eduksi katsotaan myös kokemus yritysyhteistyöstä sekä alueen haasteiden ja mahdollisuuksien tuntemus.

Tarjoamme sinulle inspiroivan työympäristön sekä ainutlaatuisen mahdollisuuden vaikuttaa alueen yritysten elinvoiman vahvistamiseen ja Teknologiapuisto Nohevan kehittämiseen. Pääset osaksi motivoitunutta tiimiä, jossa pääset hyödyntämään osaamistasi monipuolisesti. Työsuhde on kokoaikainen. Tiiviin verkostotyön vuoksi ensisijainen työskentelypaikkakuntasi on Savonlinna.

Mikäli kuvattu mahdollisuus motivoi sinua ja haluat sitoutuneesti edistää ICT-innovaatioita sekä yritysten kilpailukykyä edistyksellisillä ICT-ratkaisuilla, lähetä vapaamuotoinen hakemus ansioluetteloineen ja palkkatoiveineen viimeistään 1.10.2023 hankepäällikkö Susanna Peuralle sähköpostitse osoitteeseen susanna.peura@savonlinna.fi. Kerro hakemuksessasi, miten aiempi kokemuksesi ja osaamisesi tukevat tavoitteitamme. Laita sähköpostin aiheeksi: ”Työhakemus: DIGIHUB – tutkimusjohtaja”.

Lisätietoja antavat:

Jyväskylän yliopiston Informaatioteknologian tiedekunnan dekaani, professori Pasi Tyrväinen (+358 40 540 8646)
Savonlinnan kaupungin yrityspalvelupäällikkö Riku Wiitala puhelinnumerosta (+358 50 479 7989)

Yhteyshenkilöt ovat parhaiten tavoitettavissa arkisin klo 10:00-15:00.