Skip to main content

Optimointiratkaisuja kansainväliselle puunkäsittelyteollisuudelle toimittava Teknosavo rakentaa uusia toimitiloja Savonlinnaan. Samalla kasvavan organisaation kolme erillistä toimipistettä siirtyvät yhden katon alle. Uudet, yli tuhannen neliön toimitilat Teknologiakeskus Nohevassa käsittävät Teknosavon tuotanto-, testaus- ja toimistotilat.

Teknosavon 1,5 miljoonan euron rakennusinvestointi pohjautuu yrityksen kansainvälisen kasvun vauhdittumiseen. Teknosavon toiminta on laajentunut merkittävästi viime vuosina. Uusien tilojen sijainti teknologiapuistossa tarjoaa yhtiölle erinomaiset tuotekehitys- ja testausolosuhteet sekä vahvan yhteistyöverkoston. Nohevan teknologiapuistossa toimiva Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin kuitulaboratorio ja tutkimusympäristö olivat tärkeässä roolissa sijaintia valittaessa. Jatkossa yhteistyön toimijoiden välillä uskotaan tiivistyvän entisestään niin tutkimuksen kuin osaamisvaihdon osalta.

Uusien tilojen odotetaan valmistuvan heinäkuussa. Varsinaisen muuton on suunniteltu ajoittuvan elokuun lopulle, jolloin rakennuksen koekäyttö on määrä saada valmiiksi. Uudisrakennuksen peruskivi muurattiin Savonlinnassa keskiviikkona 8. tammikuuta. Muuraustilaisuudessa rakennuksen perustuksiin haudattiin metallikapselissa päivän sanomalehti, rakennuksen piirustuksia, suomalaista valkoviiniä ja muistitikulle tallennettuna tietoa Teknosavon historiasta.

Kuvassa Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine, toimitusjohtaja Hannu Hämäläinen sekä hallituksen jäsenet Jarna Salminen ja Sonja Niittylahti valamassa peruskiveä.

Teknosavo Oy – Vuonna 1988 perustettu savonlinnalainen Teknosavo kehittää ja valmistaa korkealaatuista teknologiaa puunkäsittelyteollisuuden raaka-aineprosessien ja energiatehokkuuden parantamiseksi. Teknosavon teknologia vähentää tuotantolaitosten puuhävikkiä jopa kaksi kolmasosaa, tehostaen myös laitosten tuotelaatua, energiatehokkuutta ja logistiikkaa. Yhtiön ratkaisujen tuotannosta 85 % suuntautuu vientiin. Työntekijöitä sillä on Savonlinnassa noin 20 henkilöä.

Noheva – Teknologiapuisto on yksi Savonlinnan kärkihankkeista. Kymmenen vuoden aikana luotu toimintaympäristö on vetovoimainen metsäteknologia-alan yrityksille sen tutkimus- ja tuotekehitystoimintojen ja insinöörikoulutuksen myötä. Teknologiapuistossa työskentelee tällä hetkellä yhteensä noin 300 työntekijää, tutkimus- ja tuotekehityshenkilöstöä on noin 50 ja insinööriopiskelijoita tässä vaiheessa noin 100. Määrän ennustetaan kasvavan tulevina vuosina.

Lisätietoja: 

Teknosavo Oy:n toimitusjohtaja Hannu Hämäläinen, puh. 050 529 1366, hannu.hamalainen@teknosavo.fi

Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine, puh. 044 417 4001, janne.laine@savonlinna.fi