Skip to main content

Savonlinnan Teknologiapuisto Nohevassa vietettiin tänään juhlapäivää, kun Luonnonvarakeskuksen (Luke) uusi ”KASVU1” metsäpuiden kasvullisen lisäyksen tutkimuslaboratorio vihittiin käyttöön.

KASVU1:n uusi teknologia vastaa globaaliin kestävän metsäbiotalouden haasteeseen mahdollistamalla metsän kasvun lisäyksen jopa yli 30 prosentilla. Luken, Savonlinnan kaupungin ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin yhteistyönä valmistuneet tilat ovat ainutlaatuiset koko Euroopan mittakaavassa, mikä tekee Teknologiapuistostamme entistä kilpailukykyisemmän.

Kaupunginjohtaja Janne Laine kiittää maa- ja metsätalousministeri Jari Leppää sekä tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kososta poliittisesta ohjauksesta ja valtion rahoitusjärjestelyistä investoinnin mahdollistamiseksi.

– Kiitos hyvästä yhteistyöstä myös Lukelle, Xamkille ja Etelä-Savon maakuntaliitolle, jotka sekä toiminnallisesti että rahoituksellisesti mahdollistavat tämän investoinnin Savonlinnaan.

KASVU1:n rakentamishanketta rahoittamassa olivat Savonlinnan kaupungin lisäksi Luonnonvarakeskus, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk ja Etelä-Savon maakuntaliitto. Savonlinnan Teknologiapuisto on Savonlinnan kaupungin strateginen kärkihanke. Teknologiapuistossa työskentelee tällä hetkellä yhteensä n. 300 työntekijää ja noin 100 insinööriopiskelijaa. Teknologiapuistossa on neljä tutkimus- ja tuotekehityslaboratoriota.

Kuvassa Luken johtaja Johanna Buchert, kaupunginjohtaja Janne Laine ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kirsi Torikka.