Skip to main content

2,65 miljoonaa Business Finlandin innovaatiotukea jakautui kolmen mikkeliläisen yrityksen, Luonnonvarakeskuksen ja Xamkin kesken.

Business Finland myönsi Etelä-Savoon innovaatiorahoitusta 2,65 miljoonaa euroa, yhteensä seitsemälle eri rahoitusprojektille.

Eniten tukea sai Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk, yli miljoona euroa.

Luonnonvarakeskus sai 420 00 euroa Laukansaari Giants-projektiin Savonlinnassa. Projektin tavoitteena on metsäkuusen alkiomonistuksen ja alkioiden idätysrobotiikan monistamisen kaupallistaminen.

Projektissa on mukana myös Xamk, jota Business Finland myös rahoittaa tähän kokonaisuuteen liittyen.

Xamk sai rahoitusta myös Aalto-yliopiston kanssa yhteistyössä tehtävään Bubbles with Benefits- hankkeeseen, jossa kehitetään selluloosapohjaista ja biohajoavaa korviketta kuplamuoville. Lisäksi Business Finland rahoitti infrasturktuurin kuitutuotteiden ja bio-kiertotalouden digitaalisen ja vihreää siirtymän tutkimukseen.

Muita tuen saajia olivat mikkeliläiset suunnittelupalvelu Savcor, IT-konsultointiyritys Metatavu ja rakennusautomatiikkaan keskittyvä Entos.

Entokselle myönnettiin reilun 300 000 euron rahoitus sen kehittämän ilmastointia itseohjautuvasti säätelevän laitteen viemisestä kansainvälisille markkinoille, esimerkiksi Puolaan.

Yrityksen toimitusjohtajan Aki Pohjalaisen mukaan jälkikäteen ilmanvaihtoon lisättävä laite tekee ilmanvaihdosta energiatehokkaamman ja vähentää energian kulutusta.

Business Finland on yksi Suomen suurimmista rahoituksia myöntävä instituutio ja valtion omistama konserni, joka pyrkii edistämään suomalaisyritysten vientiä ulkomaille.

 

ENNA POUTIAINEN | YLE

 

LÄHDE:

UUTISEEN>>